You are depositing Rs. 3 in First day and Rs. 3 in Second day in your account. And you are withdrawing Rs. 4 from your account in Third day. You do this repeatedly. When soon do you have Rs. 60?

Check your answer:-

Click here to See Solution
After third day you will have Rs.2 in your account (3+3-4). So your account will gain Rs.2 every 3rd day.

Thus you would have reached Rs. 60 in (60/2)*3 = 90 days, but important thing to notice is that you are withdrawing Rs. 4 on every third day so your balance will reach Rs.60 mark earlier than that.

So, if we observe we will reach (60-6)=Rs.54 in (54/2)*3=81 days, and as you will deposit Rs.6 in next two days, you will reach Rs.60 in 83days.

Facebook Comments

Rajaiah says

83 is correct

lalita says

on the 76th day the balance will be rs,54. By depositing rs. 3 each on 80th and 81st day the total bal will be rs.60. So on 81st day he wil have 60 rs. bal.

Naga Sai Bharath Dahagam says

83 days

but they given wrong answer I am not understanding how they got that

they given 53 days

I think by mistake in place of 8 they given 5

puzzlersworld says

Sorry it was a typo… corrected it

Guest says

T.days

Days

Credits

Wdrawl

Amt.had

1

1

3

2

2

3

3

3

3

4

5

9

4

1

3

5

2

3

6

3

3

4

5

9

7

1

3

8

2

3

9

3

3

4

5

9

10

1

3

11

2

3

12

3

3

4

5

9

13

1

3

14

2

3

15

3

3

4

5

9

16

1

3

3

17

2

3

3

18

3

3

4

5

9

60

chandrasekara29 says

On the 18th day

antony libyn says

83days.pls not (54/2)*3 equals 81 and next two days..adding 6 rs., its become 60

Karthik Parthiban says

90 days.

Bcz 3 days = 2 rs.

So (3*30) days = (2*30) rs.

Hence, 90 days = 60 rs.

Arpit Jain says

Ans – 83 Days.

Explanation – As per the problem, if we group the 3 consecutive days into one single unit, then

In one unit, total amount in your account = 3 + 3 – 4 = 2

So, in 27 units, total amount in your account = 2*27 = 54

Now, 27 units = 27*3 = 81 days

In the next two days, you deposit 3 + 3 = 6 Rs. into your account, giving you a total of 54 + 6 = 60

Hence, days to get Rs. 60 in your account = 81 + 2 = 83.

Lincon says

83 days

Ameen says

on 88th day…!!!!

chandrasekara29 says

ON 8TH DAY THE BALANCE WILL BE NIL AND ON NINTH DAY YOU WILL HAVE ONLY 3 Rs AND YOU CAN’T WITHDRAW Rs.4

lincon says

understand it completely

chandrasekara29 says

83 days is the right answer