### if the FROG is coded as 719168 ,then what should be the code for TRIP

Check your answer:-

Click here to See SolutionCheck your answer:-

Click here to See Solutionfollowing are the distances:

3rd mansion is 60km apart from the 1st mansion.

4th mansion is 40km apart from the 2nd mansion.

3rd mansion is 10km nearer to the 4th mansion than it is to the 2nd mansion.

Check your answer:-

Click here to See SolutionLets draw the diagram first

From above diagram we can write this equation

x+10 + x = 40 => 2x = 30 => x = 15

thus distance between 1st and 4th mansion is 60 + x = 75 km

If Apple + Apple + Apple = 30

Apple + Bananas + Bananas = 18

banana + coconuts = 2

Then coconut + apple + bananans = ?

Check your answer:-

Click here to See Solution
3A = 30 => A = 10

A + 4B + 4B = 18

8B = 8 => B = 1

A + 4B + 4B = 18

8B = 8 => B = 1

4B – 2C = 2

2C = 2 => C = 1

C + A + 3B = 1 + 10 + 3 = 14

Click here to See Answer

1+3+15+19+21+23+37+39+41=199

There are 10 parking spaces numbered from 101 to 110. At least one car is parked in these slots. If cars can be parked only at the consecutively numbered parking slots, how many such arrangements can be made. Consider that only one car can be parked in one parking slot and all cars are identical.

Check your answer:-

Click here to See Solution
Case 1: 1 car in 10 slots: just pick any 1 slot: i.e. 10C1 = 10!/1!9! = 10, see combination formula here

Case 2: now lets say if 2 cars need to be parked in 10 slots, as the cars need to be parked in consecutive slots only, its similar to choosing 1 position out of 9 slots, i.e. 9C1 = 9

Case 2: now lets say if 2 cars need to be parked in 10 slots, as the cars need to be parked in consecutive slots only, its similar to choosing 1 position out of 9 slots, i.e. 9C1 = 9

if you go on like this, number of ways of parking 10 cars in 10 slots = 1

thus total possible arrangements = 10 + 9 + 8 + 7 + 6 + 5 + 4 + 3 + 2 +1 = 10*11/2 = 55

A mother has twelve children, each born in a different month. They want to go to the beach. She says she’ll take them if they can win a game. She puts the name of each child on a card and tells them she will place the cards face-down in a row on a table in the next room.

She’ll randomly call one child in. The child can turn over cards one at a time, up to half the cards, looking for his or her own name.

If that child finds his or her own name, he or she will be sent outside to play, and won’t be able to communicate with the children still waiting to take a turn. The mother will turn all the cards back face-down, keeping them in the same order, and will randomly call in another child and repeat the process. In order for the children to win the game and go to the beach, all the children must be successful in finding their own names. If any child fails, the game is over, and there will be no trip to the beach! The children can consult each other before their mother starts the game, but those who have already taken a turn cannot contact the others or leave any clues for them.

The children talk among themselves and devise a strategy that all the children will be able to follow perfectly. The game begins, and the first child is called into the room where the game is taking place. A few minutes later, he comes back into the room with the other children, grinning widely. “Pack your swimsuits and your towels!” he says. “We’re going to the beach!”

The child is correct, and knows for certain that the inevitable outcome of the game is that the children will win. How many cards did he turn over before he found his name?

puzzle by Harvey Lerman

which number is greater ?

99^999 + 1 99^1000 +1

———— OR ———–

99^1000 + 1 99^1001 + 1

Check your answer:-

Lets do A – B, ie.

99^999 + 1 99^1000 +1

A – B = ———— – ———–

99^1000 + 1 99^1001 + 1

=> (99^1001 + 1)*(99^999 +1) – (99^1000 + 1 )*(99^1000 +1)

——————————————————–

(99^1000 + 1 ) * (99^1001 + 1)

Now here we just need to see if the value of the numerator is +v or -ve

lets expand the numerator

99^2000 + 99^1001 + 99^999 + 1 – (99^2000 + 99^1000 + 99^1000 + 1)

=> 99^1001 + 99^999 – 2*99^1000

=> 99^999 ( 99^2 + 1 – 2*99)

clearly it is +ve as 99^2 is much greater than 2*99

thus A is greater than B.

can you tell which number should replace the question mark ?

Check your answer:-

The Answer is 144.

1. (5-5)*2=0 and 0*0=0

2. (11-8)*2=6 and 6*6=36

3. (7-3)*2=8 and 8*8=64 and so

4. (8-2)*2=12 and 12*12=144

1. (5-5)*2=0 and 0*0=0

2. (11-8)*2=6 and 6*6=36

3. (7-3)*2=8 and 8*8=64 and so

4. (8-2)*2=12 and 12*12=144

soln by **Rajaram C Sah**

Three tourists sought lodging in a small American hotel. The Receptionist

Offered them a three-room suite for $300. The three men went upstairs

With the Hotel Attendant to have a look at the suite. Everything seemed fine, and

Each tourist gave $100 to the Hotel Attendant. When the Receptionist received the

$300 from the Hotel Attendant, he discovered that he had made a mistake: the

Price of the suite was only $250. Therefore, he sent the Hotel Attendant back

With five $10 bills. On his way upstairs, the Hotel Attendant realized it would

Be a problem to distribute the five $10 bills among three people. So he

Slipped two of the $10 bills into his own pocket, and gave back $10 to

Each of the three men. Thus, they had each paid $90, which adds up

to $270. Twenty dollars ended up in the Hotel Attendant’s pocket. Altogether,

That makes $270 + $20 = $290, even though the three guests had originally

Paid $300.

**What happened to the missing ten dollars?**

Click here to See AnswerHide

Actually we are comparing apples to oranges

it should have been

$270 (which they gave) + $30 (which they have) = $300(original money)

OR if you think other way

$250(with hotel) + $20(with waiter) + $30(with tourists) = $300(original money)

Dhoni is now two fifth of his older brother’s age and two years from now he will be half of his older brother’s age.

Two years ago, dhoni was only one-fourth the age of his older brother age at that time.

**How old is dhoni now ?**

Check your answer:-

Click here to See SolutionHide
Lets assume dhoni and his older brother are x and y years old as of now.

so x = 2y/5;

and

x+2 = (y+2)/2 => 2x +4 = 2+y => 2x – 5x/2 = -2 => x/2 = 2 => x = 4

and

x-2 = (y-2)/4 => 4x – 8 = y-2 => 4x – 5x/2 = 6 => 3x/2 = 6 => x = 4

and y = 10

so dhoni is 4years old now.

so x = 2y/5;

and

x+2 = (y+2)/2 => 2x +4 = 2+y => 2x – 5x/2 = -2 => x/2 = 2 => x = 4

and

x-2 = (y-2)/4 => 4x – 8 = y-2 => 4x – 5x/2 = 6 => 3x/2 = 6 => x = 4

and y = 10

so dhoni is 4years old now.